La Gespa contra les cordes: El consell de govern aprova el pressupost de la vicerectora Farell

Estándar

Benvolguts/des,

Dimecres va ser un dia trist.

Vam confiar que els arguments i la solidaritat prevaldria a les argúcies i pressions, però no va poder ser. La intervenció que va fer l’AMPA, emotiva i sincera, no va ser suficient doncs només 7 consellers van recolzar la petició de vot secret (en calien 12). La petició de tractar el punt de la Gespa fora del debat dels pressupostos generals de la UAB es va desestimar.

El resultat no podia ser un altre: Els consellers i conselleres van aprovar els pressupostos amb 5 vots en contra i 3 abstencions.

No resulta complicat d’entendre quan l’Equip de Govern, abans de les votacions, va allunyar-se del problema actual (l’aportació que cal fer per a que l’any que ve la Gespa pugui funcionar) per a parlar de noves negociacions amb l’ajuntament per a que «s’incorpori dins la xarxa pública».

No cal dir que ens sembla perfecte. Es just el que estem demanant des del primer dia, però l’equip no va explicar que l’Ajuntament s’ha pronunciat moltes vegades (i va reiterar ahir mateix) dient que no pot/vol assumir el cost que implica la Gespa.

Tampoc costa d’entendre la pressió que pot generar en degans i caps de departament escoltar un «si fem aquesta aportació a la Gespa, l’haurem de retirar de les vostres facultats i departaments».

Tots sabem que és un fals argument. Que la reducció de l’aportació a 80.000 equival al tancament del centre. Que la UAB te moltes maneres d’assumir els 110.000 euros que tornen a retallar fins a portar al centre a l’asfixia. Però alguns consellers poden haver considerat que això equival a mossegar la mà de qui et dona de menjar.

Aprovar una aportació en els pressupostos, projecta certa voluntat de mantenir el projecte viu i a la vegada, la retallada en un servei a les treballadores, escenifica a la perfecció la política d’austeritat que Convergència reclama i sembla que l’equip també propugna.

Es tractava de confiar en els que denunciem un «tancament de facto» o en els que asseguren que en un pressupost de prop de 300 milions d’euros aquesta necessitat és un excés.

Però no es va explicar als consellers, com després hem sabut pel diari «El País», que si l’any que ve no s’arriba a 45 matriculacions, es tancaran les portes:

En cas de trobar-se amb una negativa, la UAB ha preparat com a alternativa un pla de viabilitat que es basa en diferents punts: reduir la seva aportació fins als 80.000 euros, l’augment de 40 euros de les quotes fins als 484 euros amb menjador inclòs, la reducció d’un 16% dels salaris dels educadors de l’escola i una matriculació mínima de 45 infants.
El País (10/12/2014)

Recordarem el 10 de desembre com la data d’una derrota, però no pensem donar el braça a tòrcer. Creiem que el que defensem és just i seguirem lluitant per la Gespa amb la legitimitat que ens dona exigir que es respectin els drets de les companyes i companys que potser avui no saben que volen ser mares i pares.

Gaudiu de les vacances, dels torrons, de les nadales i del caga tió que al Gener, tornarem amb energia renovada.

BON NADAL !!

LA GESPA ES DE TOTES
I NO ES POT TANCAR!!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s