Aparicions en premsa

Página

13 d’Abril


El diari de l’educació

La UAB tanca la seva llar d’infants

Els sindicats temen per la continuïtat d’almenys set de les treballadores del centre, que no saben si seran acceptades i en quines condicions, en una guarderia privada que assumiria el servei. La decisió l’ha pres el Consell de Govern de la universitat

El País Catalunya

La UAB tanca la seva escola bressol

La universitat al·lega motius econòmics i acorda un preu especial en un centre privat de Bellaterra

La Vanguardia (via ACN)

L’Escola Bressol Gespa de la UAB deixarà de prestar el seu servei el proper curs

La UAB aprova establir un conveni amb una escola de Bellaterra i l’AMPA anuncia que no portarà els seus fills

ARA (via ACN)

L’escola bressol de la UAB tancarà el curs que ve

La UAB aprova establir un conveni amb una escola de Bellaterra i l’AMPA anuncia que no portarà els seus fills

TV3 (via ACN)

L’Escola Bressol Gespa de la UAB deixarà de prestar el seu servei el proper curs

El Consell de Govern extraordinari que s’ha celebrat aquest dilluns a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha aprovat la signatura d’un conveni amb una llar d’infants de Bellaterra, fet que suposarà la fi del servei que presta ara l’Escola Bressol Gespa, situada a l’interior del campus universitari, segons ha confirmat a l’ACN la vicerectora d’Economia i Organització de la UAB, Montserrat Farell. Aquesta proposta ha rebut 29 vots a favor, 16 en contra i dos abstencions. La portaveu de l’AMPA de la Gespa, Mercè Màrquez, ja ha anunciat a l’ACN que no portaran els seus fills a aquest centre i que continuaran amb les mobilitzacions per evitar el tancament.

Cerdanyola Informa

La UAB, després de diversos intents, tanca l’Escola Bressol Gespa

Avui 13 d’abril, davant del possible tancament de l’Escola Bressol Gespa, situada a la UAB, mares, pares i mestres han intervingut un cop més al Consell de Govern extraordinari de la Universitat Autònoma per tal de defensar aquest projecte educatiu amb més fonaments i tornant a presentar a totes les alternatives que s’han exposat durant aquest any de lluita. Malgrat això, la decisió ha estat tancar el centre.

10 d’Abril


Cerdanyola Informa

La GESPA lluita contra el quart intent de tancament

El proper dilluns 13 a les 9h hi haurà una nova concentració contra el quart intent de tancament de GESPA, un intent que, si el consell de govern aprova la proposta de la vicerectora, serà definitiu.

19 Març


La Vanguardia (via ACN)

La UAB estudia conveniar-se amb una escola bressol de Bellaterra per mantenir el servei que fins ara oferia Gespa

La universitat defensa que no pot assumir els costos de les reformes que s’hi han de fer i els pares exigeixen el manteniment.

Cerdanyola informa

Continua la lluita per evitar el tancament de l’Escola Bressol Gespa a la UAB

Tot i que l’Escola Bressol Gespa compta amb el suport de gran part de la Comunitat Universitària, la moció aprovada al Claustre i a l’Ajuntament de Cerdanyola… sembla ser que no és suficient per l’Equip de Govern i per la Fundació UAB (FUAB) per a mantenir aquest servei.

26 Gener


Cerdanyola informa

Els pressupostos de la UAB deixaran a Gespa ferida de mort

La retallada dels pressupostos de la UAB i la manca d’ajuts de la Generalitat deixen a l’escola bressol en situació de risc.

12 Desembre


La Vanguardia

Luz verde al recorte presupuestario de la guardería Gespa

El Consejo de Gobierno de la UAB aprueba rebajarlo un 60% pasando de 180.000 a 80.000 euros | El AMPA se muestra decepcionada y asegura que la medida significará el cierre del histórico centro.

11 Desembre


Catalunya Press

La UAB reduce la dotación de la guardería Gespa pese a la oposición de padres y educadores

La Universitat Autónoma de Barcelona (UAB) ha aprobado una rebaja del 60% en la partida que destina a la guardería Gespa, ubicada en el Campus y que significa que el 2015 el centro recibirá 80.000 euros frente a los 180.000 que obtuvo en 2014.

10 Desembre


El País

La UAB retalla un 60% la subvenció a l’escola bressol del campus

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) retallarà un 60% de la subvenció a l’escola bressol La Gespa, creada per acollir-hi els fills dels treballadors del campus.

5 Desembre


El Punt Avui

Dormen a l’escola bressol de la UAB perquè no tanqui

Cinquanta pares i alumnes van passar la nit de dimarts a l’escola bressol Gespa de la UAB de Cerdanyola del Vallès per “evitar el tancament del centre”, ja que consideren que la retallada del 60% que vol aplicar el govern de la UAB el 2015 fa “inviable” la continuïtat del centre, que té 40 anys. Segons els pares, l’ajust suposarà un augment de la quota, menys alumnes i “un tancament de facto”.

4 Desembre


Cerdanyola.info

Les famílies de la Gespa es tanquen perquè no els tanquin el centre

Una cinquantena de persones, famílies, estudiants i representants sindicals, s’han tancat aquesta nit a l’escola bressol Gespa de la UAB demanant que no es tanqui el servei. Amb aquest acte de protesta volen fer un crit d’alerta sobre la proposta de l’equip de govern de l’Autònoma per reduir en un 60% l’aportació que fan al centre per al curs 2015-2016. Aquesta reducció, segons els pares i mares de l’escola, suposarà un increment de les quotes, una degradació del servei i “un tancament de facto”.

» Fotografies: Veure
» Tall de vídeo: Veure

La Vanguardia

Acampada reivindicativa en la Escola Gespa

Una cincuentena de padres, madres y alumnos pasan la noche en la emblemática guardería para impedir su cierre. Reclaman a la UAB que no recorte el presupuesto destinado al centro

Aldia.cat
(Europa Press)

Pares i alumnes de la guarderia Gespa de la UAB passen la nit al centre per evitar el seu tancament

Més de cinquanta pares i alumnes de l’emblemàtica guarderia Gespa de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) van passar la nit del dimarts al centre educatiu, que té 40 anys de vida, com a acte de protesta per evitar el tancament de les portes.

3 Desembre


Agència Catalana de Notícies (ACN)

Pares i alumnes passen la nit a l’Escola Bressol Gespa de la UAB per evitar el tancament del centre

Una cinquantena de pares i alumnes passaran la nit a l’Escola Bressol Gespa de la UAB en un acte de protesta per «evitar el tancament del centre». Les famílies consideren que la retallada del 60% que vol aplicar el govern de la UAB de cara l’any vinent fa «inviable» la continuïtat de l’escola bressol, de 40 anys d’existència.

» Fotografies: Veure
» Tall d’àudio: Escoltar
» Talls de vídeo: Veure

També disponible a: VilaWeb

La Vanguardia

Pares i alumnes passen la nit a l’Escola Bressol Gespa de la UAB per evitar el tancament del centre

«Tancament de facto» Les reduccions pressupostaries s’han anat traduint en augments en la quota escolar i en una davallada d’alumnes. L’escola bressol compta actualment amb 40 alumnes, 30 menys que el curs passat. Els pares avisen que un nou augment de la quota suposarà una nova caiguda d’alumnes, perquè moltes famílies hi deixaran de portar els seus fills.

Cerdanyola.info

Les famílies de La Gespa es tanquen aquesta nit al centre per protestar contra el que consideren un inminent tancament del servei

Les famílies de l’escola bressol La Gespa, ubicada a la Universitat Autònoma de Barcelona, es tancaran aquesta nit al centre per protestar contra el que consideren un inminent tancament del servei.

» Tall d’àudio: Escoltar

Cerdanyola informa

Demà, dia 3 de desembre, davant el més que probable tancament de l’escola bressol Gespa (de la Universitat autònoma de Barcelona), un grup de famílies, amb el suport dels sindicats i estudiantes, es tancarà al centre i hi passarà la nit per a realitzar diferents activitats lúdico-reivindicatives.

29 Novembre


Diari ara

Més quota i menys sou: la solució de Bellaterra

La llar d’infants de la UAB no té garantida la continuïtat pel curs 2015-2016.

28 Novembre


Sabadell infrom@

La CGT de la UAB carrega contra les retallades a l’Escola Bressol Gespa

La sectorial de la CGT a la UAB va fer públic dimecres un comunicat en què denuncia les retallades que l’Equip de Govern de la UAB està aplicant a l’Escola Bressol Gespa. “S’estan creant les condicions per al desmantellament de l’escola bressol”, denuncien des de la CGT

27 Novembre


Cerdanyola informa

La UAB vol acabar amb l’Escola Bressol Gespa

La nova política de l’equip de Govern de la UAB pretén acabar amb l’Escola Bressol Gespa, un servei a la Comunitat Universitària vinculat a les necessitats de les treballadores de la universitat.

25 Novembre


Televisió de Catalunya

La Gespa a TV3L’escola bressol Gespa de la UAB, abocada al tancament

20 Novembre


Catalunya Press

L’Ampa de la guarderia Gespa de la Universitat Autònoma alerta del seu possible tancament

La nova «política d’austeritat» de la vicerectora d’economia de la Universitat Autònoma de Barcelona està afectant a la Guarderia Gespa, que ha tornat a sofrir noves retallades en l’aportació que la universitat fa al centre, segons ha informat la seva Associació de Mares i Pares (AMPA).

17 Novembre


La Vanguardia

Los recortes ponen en peligro la Escola Gespa de la UAB

La Generalitat podría retirar su subvención y la universidad plantea una reducción presupuestaria de más de 100.000 euros | El centro nació en los años 70 cuando trabajadoras de la universidad pedían conciliar su vida laboral y familiar

10 Novembre


Diari d’educació

L’escola bressol de la UAB pateix pel seu futur

A pesar de les sinergies i la col·laboració amb la recerca pedagògica de la universitat, l’Escola Bressol Gespa es veu ofegada econòmica. El centre i els sindicats denuncien manca d’interès de la UAB, que per la seva banda assegura que busca una solució.

 Radio Sabadell

La UAB retallarà un 60 per cent del pressupost de la llar d’infants Gespa de cara al pròxim curs

L’escola bressol Gespa, situada al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) de Bellaterra, patirà una retallada del 60 per cent en el seu pressupost de cara al curs que ve. Després d’anys de davallades en les aportacions rebudes, l’última de les quals ja va obligar a traslladar un treballador a un altre servei de la universitat, ara l’equip de govern de l’Autònoma ha anunciat que finançarà amb 80.000 euros les instal·lacions el 2015, és a dir, amb 110.000 euros menys que aquest curs.

Deja un comentario