Si ens tanquen la gespa, la tornarem a obrir: Jornada de suport a l’autogestió

Estándar

Benvolguts amics, benvolgudes amigues,

Cartell jornada 19MEl passat 13 d’abril el Consell de Govern va aprovar el Tancament de la Gespa, l’Escola Bressol del Campus de la UAB. Però les mares i pares vam seguir treballant per donar continuïtat a l’escola tot iniciant un procés per l’elaboració d’una proposta d’autogestió. La proposta d’autogestió que plantejàvem era a cost zero per a la UAB però implicava per part de la institució la cessió de l’espai. El 8 de maig, l’Equip de Govern va rebutjar la nostra proposta d’autogestió d’una Escola Bressol per al Campus sense donar cap més alternativa que la d’oferir a les famílies el trasllat dels seus nens “únicament pel mateix preu” a una petita Escola Bressol Privada ubicada fora del Campus que en cap cas té la capacitat, ni és el seu desig donar continuïtat a l’Escola Bressol Gespa.

La Gespa és quelcom més enllà d’uns números, unes gestions i unes decisions. La Gespa som persones que estudien i treballen com tots vosaltres en un Campus d’Excel·lència, sense cap altre desig que el de poder conciliar la seva vida professional i familiar. La Gespa és un passat, un present i volem que sigui un futur. És per tot això que es mereix un reconeixement, són 41 anys de servei a tota la comunitat.  Ha vist créixer infants que ara són pares i mares de l’escola, avis que en el seu moment van ser també pares. Són vàries les generacions que han viscut i gaudit d’aquest servei. La Gespa ha format part de les nostres vides i sempre tindrà un lloc reservat i privilegiat en la nostra memòria i en el nostre cor.

Les mares i pares, que som una part com vosaltres de la comunitat UAB, volem retre un homenatge que serveixi per assentar les bases d’un futur, d’una Gespa renovada. Com un primer acte, fem festa, fem somriure i fem somniar, perquè no només s’ho mereix La Gespa, també s’ho mereixen els nostres infants, són el nostre bé més preuat, el que més hem de cuidar, ells sí que són el futur. Per aquesta raó, us convidem als següents actes  festius el pròxim dimarts 19 de maig a la plaça Cívica (i posteriorment el 6 de juny a l’Escola Bressol Gespa), amb el desig de que pugueu créixer amb nosaltres.

Volem seguir treballant per donar continuïtat a l’escola tot iniciant un procés per a l’elaboració d’una proposta d’autogestió. Us adjuntem el programa de l’acte i us hi esperem!

Aquest comunicat no el volem acomiadar amb un “comiat” sinó amb una poesia i un desig, la d’aquest avi de La Gespa, perquè La Gespa som, un cop més, persones, sentiments i il·lusions. Fdo. Ampa La Gespa.

OH, VERD GESPA
 

Aurora de la meva vida,
oh, verd Gespa,
on vaig aprendre a temptejar la llum del dia
i la meva ànima a entreveure la tristesa de ser
amb alegria.

La meva infància va ser un tresor
molt ben guardat,
per unes padrines blanques
de còfia d’or,
amb tacte subtil de seda fina
i gust de donar llum la meva fantasia

Oh, verd Gespa,
On anirà el cant de la teva font,
que m’amanyagava;
el misteri del teu bosc,
que m’encantava;
l’aroma de les teves flors,
que respirava;
i el mirall del teu estany
on mirava?

Parteixen tan pansits els meus ulls
per desprendre’m de tu,
capcots i plorosos,
llunyans del vostre amor,
que mai veureu tan tristos,
altres amb tant dolor.

Tu que domines i ordenes,
que ensorres i que tales;
Escoltem bé,
no li facis mal,
no em sequis l’esperança
i dóna-li el do de preservar.

JL e I. Gavilanes


 

MATERIALS:

Agenda d’activitats 19M

Podeu ajudar imprimint i penjant el artell jornada 19M

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s