L’equip d’en Ferran Sancho aprova el TANCAMENT de l’escola bressol GESPA

Estándar

Amics i amigues de la Gespa,

El passat dilluns 13 d’abril va tenir lloc una sessió extraordinària del Consell de Govern amb un únic punt en l’ordre del dia: “Prestació del servei d’escola bressol per a la UAB i moció del Claustre sobre dotació econòmica a l’Escola Bressol Gespa“.

Amb 29 vots a favor (11 dels quals són del mateix equip de govern), 16 en contra i 2 abstencions, s’aprovava el tancament de l’Escola Bressol Gespa, un projecte educatiu amb 41 anys d’història i el darrer vestigi en matèria de conciliació laboral del campus.

“Cuando se van a tomar decisiones que afectan a más de una generación, que de alguna manera pueden hipotecar el destino de tus hijos o el de los hijos de tus hijos, eso tiene que ser Plebiscitado. No puede ser decidido por un gobierno” va dir Galeano.

Res més lluny del que vam viure el dilluns: La disciplina de vot dels 11 membres de l’equip de govern del rector Ferran Sancho i 17 consellers més van decidir per totes nosaltres que la Gespa era un apèndix que calia extirpar, van decidir que NO calia escoltar el que li deien 1600 signatures, que NO calia respectar el que va aprovar el darrer Claustre de la UAB o el darrer ple de l’Ajuntament de Cerdanyola.

Segurament Galeano no estigui entre les lectures de capçalera d’en Ferran Sancho o la Montserrat Farell: Dilluns el que van fer és TANCAR la Gespa.

Això és un fet, però la maquinaria del maquillatge i la propaganda ja estava en funcionament i en un nou exercici de cinisme, l’equip de govern publicava una nota de premsa amb un titular d’equilibri impossible:

“La UAB dóna continuïtat al servei d’escola bressol amb un conveni amb La Llar d’en Pitus de Bellaterra”

Aquest vergonyós titular ens obliga a explicar de nou que estem davant d’un conveni aparegut in extremis que en cap moment s’ha negociat amb ningú i que NO cobreix la necessitat en cap dimensió: es tracta d’un centre elitista fora del campus que finiquita el projecte educatiu i no garanteix la feina de les 12 treballadores.

Una nota de premsa molt més ajustada a la realitat seria:

“En Ferran Sancho i la vicerectora Montserrat Farell TANQUEN la Gespa i es treuen de la màniga un conveni per a guardar les aparences”

Però entenem que no és estètic tancar una llar d’infants quan es vol fer carrera política.

Fa mesos que denunciem el joc brut que hem patit en els nostres intents de fer recapacitar a la vicerectora Farell. Avui reconeixem que no esperàvem un consell de govern com el de dilluns.

Potser l’entrega de la documentació tècnica just el dia laboral abans de la reunió, amb només un cap de setmana per a revisar més de 300 pàgines, era un primer indici de que no s’escatimaria en recursos i argúcies.

Tot i així ens vam personar amb un informe d’una arquitecta tècnica i vam comptar amb la presencia i la intervenció d’un enginyer de camins. Tots dos, informe i testimoni desmentien amb contundència la necessitat de fer reformes urgents a l’edifici. Però la vicerectora Farell es va mantenir ferma amb la direcció i la força d’una piconadora.

La tesis de l’edifici perdia força així que per primer cop en 41 anys algú va pensar que era imprescindible exigir d’un dia per l’altre la llicència d’activitats del centre. Si es volia obtenir aquesta llicència les reformes es tornaven obligatòries.

Alguns consellers van explicar que calia veure si el centre tenia llicència d’activitats d’un organisme major al de l’Ajuntament (és escola reconeguda per la Generalitat), van evidenciar que les reformes necessàries per a aconseguir aquesta llicència es podien fer de forma progressiva, que el cost de les reformes era molt menor dels 400.000 euros anunciats, que es podia tancar l’activitat de l’edifici durant un any (i dedicar el pressupost íntegre a fer les reformes), fins i tot es va forçar a que el mateix Gerent reconegués que hi ha varis edificis de la UAB que no disposen d’aquesta llicència.

No va servir de res. La decisió es va prendre farà un any, quan ens entretenien amb falses comissions de viabilitat.

Però Ferran Sancho,
Montserrat Farell,
Judith Soler,
Sílvia Carrasco
i Monsterrat Balagueró,
us fem saber que les matemàtiques aquí no funcionen
i que dues mitges veritats, no fan mai una veritat sencera.

Quan la democràcia es segresta de forma tan burda, quan es decideix en contra dels que es representa, els governants perdeu tota possible legitimitat.

Seguirem lluitant.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s