Sobre la proposta (o resolució) de l’equip de govern

Estándar

Avui, de nou s’ha demostrat que la única lluita que es perd, és la que s’abandona.

Aquest matí, tot semblava indicar que l’equip de govern pressionaria als consellers i les conselleres per a aprovar el tancament de la Gespa. La concentració de treballadores i l’al·legat que s’ha fet ha permès evidenciar que estem davant d’un procés cada vegada més fosc.

La indignació de les conselleres per la manca de rigor en la gestió d’aquest conflicte, ha obligat al Rector a retirar el punt on, presumiblement, es decidiria el tancament de la Gespa.

Poc abans del consell de govern i sense esperar a conèixer la decisió dels consellers, la vicerrectora Farell donava per fet el tancament i explicava a l’Agència Catalana de Notícies que la Gespa «hauria de tancar ja que s’hi han de fer reformes «molt costoses» que no poden assumir».

En un nou gir en els esdeveniments i en contra del que defensava al darrer Claustre, la vicerectora anunciava avui a la premsa que «l’activitat de la Gespa es podria fer ara a una escola bressol ubicada a Bellaterra, sense cost per la UAB i sota un conveni».

Davant del consell de govern, al més pur estil del «publireportatge», la vicerectora ha explicat als consellers les bondats d’aquesta escola bressol, demostrant de nou una gran manca d’interès per resoldre la situació o potser la incapacitat absoluta per comprendre la problemàtica subjacent.

L’escola bressol PRIVADA on es derivaria a les mestres i infants de la Gespa, és un centre on, en paraules de la vicerrectora, «els nens poden gaudir d’una formació bilingue, amb un cost similar i un projecte educatiu de qualitat».

Certament, la quota és la mateixa (quota que per cert, fa temps que denunciem com prohibitiva per famílies treballadores i cada vegada resulta més difícil trobar un centre més car) però de nou s’obliden dels «detalls»:

  1. Es tracta d’un centre totalment PRIVAT, mentre que la Gespa inicialment era UAB i ara era una entitat amb 100% gestió pública.
  2. El model educatiu és radicalment diferent.
  3. Un dels principals actius de la Gespa és el pati-bosc (10000 m2), que no es pot comparar amb el de l’altre centre (800m2).
  4. El «nou» centre es troba fora del campus (cal arribar-hi en cotxe) el que, entre altres coses, no facilita gens la lactància.
  5. Cal pagar una matrícula anual (280€) i dos quotes de material escolar (125€).
  6. El «canguratge» es paga a part, quan a la Gespa podia ser gratuït, fruit d’un acord de millora de servei consensuat amb les mestres (que la FUAB mai ha permès).
  7. L’anglès és una activitat extra-escolar que també es paga a banda.
  8. Les instal·lacions del centre difícilment podrien absorbir les 76 places que pot arribar a ofertar la Gespa.
  9. Tenim seriosos dubtes que el nou centre pugui absorbir la totalitat de les treballadores de la Gespa.

Volem reflexionar sobre tot el que s’ha dit avui al Consell de Govern, però anticipem que si aquesta es la gran proposta de l’equip no ens quedarà més remei que continuar amb les mobilitzacions.

No estem reclamant una escola bressol qualsevol, ni lluitem per estalviar-nos uns euros, ni és una qüestió romàntica.

El que defensem és un projecte educatiu amb 40 anys d’història, construït amb la mateixa matèria amb la que es va fer la UAB.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s