Nota de premsa – 20 Novembre

Cita

Nota de premsa – 20 Novembre

No al tancament de «la Gespa»

L’Escola Bressol Gespa de la Universitat Autònoma de Barcelona torna a patir noves retallades en l’aportació que la UAB fa al centre.
Des del 2010 fins a l’actualitat l’aportació de la UAB a l’Escola Bressol Gespa s’ha reduït en prop d’un 30% (de 267.000 € l’any 2010 a 190.000 € l’any 2014). Aquestes reduccions s’han traduït en pujades en la quota d’escolaritat de les famílies que actualment és de 444€/mes.

Com a resultat de la nova pujada de quotes, el curs 2014-2015, l’Escola ha patit una reducció de les inscripcions d’un 35%.
La política d’austeritat que abandera la vicerectora d’economia de la UAB posa en perill la continuïtat de l’Escola Bressol. La seva proposta de viabilitat consisteix a reduir, ja no un 30% sinó un 60% l’aportació de la UAB a l’Escola per a l’any 2015, deixant-la en 80.000 euros.

Membres del Patronat de l’Escola, juntament amb representants sindicals i l’AMPA de l’Escola van conformar una comissió de viabilitat per trobar solucions a la delicada situació en la qual es troba al centre. Tot i això, les propostes de l’AMPA es van considerar insuficients i va prevaldre la proposta del Patronat la qual consistia a baixar els sous del professorat i pujar la quota d’escolaritat amb l’objectiu de reduir l’aportació de la UAB al centre en els termes que proposa la vicerectora d’economia.

Aquesta nova i dràstica retallada de l’aportació de la UAB a l’Escola equival al tancament del centre, doncs provocarà una disminució de la qualitat docent, així com una nova davallada d’inscripcions amb la conseqüent inviabilitat econòmica.
L’Escola Bressol Gepa és un recurs essencial per a la conciliació laboral i un dret històric de les persones treballadores de la Comunitat Universitària. Així mateix, l’Escola participa de la recerca, la docència i la projecció de la Universitat.

Per a evitar-ne el tancament, diferents col·lectius han iniciat una recollida de signatures on, a data d’avui, s’hi poden trobar més de 1.500 adhesions.

Si ho desitgeu, podeu signar a: http://goo.gl/forms/voCvM3hCyJ

AMPA
E.B. GESPA

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s